030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Werken bij Syndesmo

Samen met onze collega’s van &Morgen vormen wij Commotion Square. Onze gezamenlijke thuisbasis op 1 minuut lopen van Utrecht CS is een open, warme en leuke plek. Wij en onze klanten en relaties komen er graag. Wil jij samen met ons werken aan de mobiliteitsoplossingen van morgen? Bekijk dan de vacatures. Staat er niets tussen? Stuur ons dan een open sollicitatie!

Wat wij te bieden hebben

 • Een organisatie met spannende en uitdagende projecten waarin we altijd gaan voor het beste voor de mens en het beste voor de plek in de stad waar we aan het werk zijn.
 • Een losse, warme en informele cultuur met humor, weinig regels, flexibele werktijden en veel verantwoordelijkheid.
 • Ruimte om je stempel te drukken op je werk en de manier waarop je dat doet.
 • 28 enthousiaste, betrokken en gezellige collega’s om mee samen te werken.
 • Een flexibele reiskostenvergoeding waarmee we vitaal en klimaatbewust reizen stimuleren.

Vacatures

Expert interne communicatie en verandering

Syndesmo groeit en zoekt daarom een:

Expert interne communicatie en verandering

Iemand die onze opdrachtgevers helpt om verandertrajecten succesvol te doorlopen en daarmee doelen te behalen. Jouw instrumenten: daadkracht, kennis van mensen, organisaties, (interne) communicatie en verandermanagement. Ben jij die expert? Dan komen we graag met je in contact.

Re/thinking Mobility 
Bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van (stedelijke) gebieden in Nederland staan steeds meer onder druk. Dit vraagt om anders, en met lef, naar mobiliteit te kijken. Mobiliteit gaat al lang niet meer alleen over voertuigen en asfalt, maar om ruimte en kwaliteit van leven. Slimme mobiliteit en innovatie helpen ons met slimme oplossingen, maar de échte verandering zit in onszelf: in ander gedrag en daarmee in fundamenteel anders denken. In Rethinking Mobility dus.

Over Syndesmo en &Morgen
Syndesmo is, samen met &Morgen, hét adviesbureau op het gebied van mobiliteit en gedrag. We werken gebieds- en doelgroepgericht, zetten daarbij de mens centraal en organiseren slimme samenwerking. Met ruim 35 collega’s vormen we een mix van verkeerskundigen, economen, veranderaars, communicatie- en gedragsexperts. Zo zijn we in staat om inhoud te verbinden met proces, participatie en draagvlak en werken we toe naar gewenste veranderingen in gedrag. &Morgen helpt overheden en publiek-private samenwerkingen in regio’s met hun uitdagingen op het gebied van mobiliteit; Syndesmo doet hetzelfde bij werkgevers. Onze thuisbasis is het World Trade Centre, in het centrum van Utrecht, bovenop Utrecht CS. Een levendige en zeer goed bereikbare plek.

Wat ga je doen als expert interne communicatie?
Je werkt voor verschillende opdrachtgevers, vooral werkgevers. Dit kunnen zowel commerciële als non-profitorganisaties zijn. Deze organisaties hebben ambities op het gebied van mobiliteit; ze willen bijvoorbeeld hun medewerkers duurzamer of efficiënter laten reizen.

Als expert interne communicatie en verandering ben jij sparringpartner voor de opdrachtgever en adviseer jij wat er nodig is op het gebied van communicatie om tot een succesvolle verandering te komen. Hoe neem je medewerkers mee in de (nieuwe) koers en keuzes rondom mobiliteit? Je krijgt de maken met (verander)vraagstukken rondom elektrisch rijden, leaseauto’s, het stimuleren van fietsen en ov, thuiswerken, reiskosten, deelmobiliteit en nog veel meer. Je vormt vaak een duo of team met Syndesmo-collega’s die veel inhoudelijke kennis over deze onderwerpen hebben. Daarnaast werk je samen in een projectteam samen met medewerkers van de opdrachtgever zelf.

Je herkent communicatie- en verandervraagstukken, maakt ze bespreekbaar, brengt stakeholders in kaart, zoekt haakjes en zet de communicatielijnen uit. Je adviseert over de aanpak en geeft hier uitvoering aan. Je maakt niet alleen plannen, je zorgt er ook voor dat ze gerealiseerd worden. Soms heb je de regie over de uitvoering. Soms sta je echt met de voeten zelf in de klei en voer je zelf de plannen uit. Daarbij schakel je tussen verschillende niveaus binnen de organisatie en weet je met jouw overtuigingskracht mensen in beweging te brengen.

Wat wij van je vragen

 • Je staat stevig in je schoenen. Je stelt kritische vragen om te komen tot een concreet en duidelijk beeld.
 • Je bent op een prettige manier eigenwijs en in staat om mensen echt met elkaar te verbinden.
 • Je hebt flair, overtuigingskracht en maakt makkelijk keuzes.
 • Je kijkt over de grenzen van je vakgebied en bent nieuwsgierig naar wat er nog meer is. Je laat je graag verrassen en staat open voor verschillende manieren van denken.
 • Je zet graag iets in beweging en krijgt dingen voor elkaar. Hands-on is iets waar jij niet eens meer over nadenkt.
 • Tekst is echt jouw ding. Jouw verhalen blijven kleven en je houdt steeds de doelgroep in het oog. ‘Zonder een kloppend verhaal geen doorbraak’. Je vertaalt soms complexe inhoud naar doelgerichte en heldere boodschappen en inspirerende verhalen. Voor medewerkers, voor een OR, maar ook voor een directie of CvB.
 • Je hebt een opleiding afgerond op tenminste hbo-niveau in de richting van communicatie en of verandering.
 • Je hebt minimaal drie tot vijf jaar werkervaring in een soortgelijke rol. Bewezen ervaring met interne communicatie tijdens verandertrajecten is een sterke pré.
 • Ervaring met ons vakgebied mobiliteit is een pré, maar we leren je er graag alles over als je bij ons werkt.  

Wat wij je bieden 

 • Veel ruimte voor persoonlijke en professionele groei, een informele cultuur met humor, weinig regels, flexibele werktijden en veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Een team van net zulke leuke, eigenwijze en professionele vakidioten als jij.
 • Een contract voor een jaar met een marktconform salaris. Met daarna, als het ons allebei goed bevalt, een vast dienstverband.
 • Mobiliteit is ons vak. We vinden vitaal en klimaatbewust reizen en werken erg belangrijk. Daarom reizen we veel met het OV en krijg je een NS Business Card. Ons kantoor ligt in het centrum van Utrecht op 1 minuut lopen vanaf het centraal station.
 • Hybride werken zit in onze genen en past naadloos bij ons werk. Je werkt waar dat het beste past. We faciliteren daarvoor o.a. ons fijne kantoor in Utrecht, een goede laptop van de zaak, een budget voor de inrichting van je thuiswerkplek en een budget per maand voor je telefoon.
 • De kans om mee te ondernemen. Je kunt mede-eigenaar worden van het bureau waarmee je als certificaathouder jaarlijks dividend (winstuitkering) ontvangt, je dus van groei van de organisatie profiteert en zeggenschap krijgt bij belangrijke besluiten. Hiermee wakkeren we jouw ondernemerschap aan.   

Interesse? 
Ben jij die communicatieadviseur die met ons hele mooie dingen wil doen? Mail dan een korte motivatie met CV naar Eveline van der Leden. Dat kan via solliciteren@syndesmo.nl. We nodigen je daarna graag uit op ons kantoor voor een kennismakingsgesprek. Heb je inhoudelijk vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Citty de Leeuw.

[/vc_column_text]

Communicatieadviseur

Communicatieadviseur
gedrag en mobiliteitsvraagstukken
 

Iemand die er door spot on advisering voor zorgt dat ideeën en plannen ook werkelijkheid worden. Jouw instrumenten: een scherpe geest, een vlotte pen en mensenkennis. Zo raak je de juiste snaar om niet alleen te informeren, maar ook te verleiden, overtuigen en de doelgroep in beweging te brengen. Je bent gedreven, energiek en hebt kennis van zaken. Ben jij die communicatieadviseur? Dan komen we graag met je in contact.

Re/thinking Mobility
Bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van (stedelijke) gebieden in Nederland staan steeds meer onder druk. Dit vraagt om anders, en met lef, naar mobiliteit te kijken. Mobiliteit gaat al lang niet meer alleen over voertuigen en asfalt, maar om ruimte en kwaliteit van leven. Slimme mobiliteit en innovatie helpen ons met slimme oplossingen, maar de échte verandering zit in onszelf: in ander gedrag en daarmee in fundamenteel anders denken. In Rethinking Mobility dus.  

Over &Morgen en Syndesmo
Syndesmo is, samen met &Morgen, hét adviesbureau op het gebied van mobiliteit en gedrag. We werken gebieds- en doelgroepgericht, zetten daarbij de mens centraal en organiseren slimme samenwerking. Met ruim 30 collega’s vormen we een mix van verkeerskundigen, economen, veranderaars, communicatie- en gedragsexperts. Zo zijn we in staat om inhoud te verbinden met proces, participatie en draagvlak en werken we toe naar gewenste veranderingen in gedrag. &Morgen helpt overheden en publiek-private samenwerkingen in regio’s met hun uitdagingen op het gebied van mobiliteit; Syndesmo doet hetzelfde bij werkgevers. Onze thuisbasis is het World Trade Centre, in het centrum van Utrecht, bovenop Utrecht CS. Een levendige en zeer goed bereikbare plek.

Wat ga je doen als communicatieadviseur? 

 • Aan verscheidenheid aan werk geen gebrek. Als communicatieadviseur werk je aan uiteenlopende projecten voor verschillende opdrachtgevers. Dat kan een een gebiedsvisie voor een gemeente zijn, een intern verandertraject bij een organisatie, de communicatie rondom de invoering van een Zero Emissie Zone of bijvoorbeeld een fietsstimuleringscampagne.  
 • Je bent binnen een project of programma gesprekspartner op het gebied van communicatie. Je herkent vraagstukken, doet voorstellen voor de communicatieaanpak en voert deze (deels) uit.  
 • Je helpt bij het opstellen van aansprekende plannen, adviezen, beelden en voorstellen voor nieuwe opdrachten. 
 • Je adviseert collega’s om binnen hun projecten de communicatie naar een hoger level te tillen.  

Wat wij van je vragen 

 • Je bent op een prettige manier eigenwijs en in staat om mensen echt met elkaar te verbinden. 
 • Je hebt flair, overtuigingskracht en maakt makkelijk keuzes. 
 • Je kijkt over de grenzen van je vakgebied en bent nieuwsgrierig naar wat er nog meer is. Je laat je graag verrassen en staat open voor verschillende manieren van denken. 
 • Je hebt kennis over gedrag en het beinvloeden daarvan en weet dit in je werk in te zetten. 
 • Je zet graag iets in beweging en krijgt dingen voor elkaar. Hands-on is iets waar jij niet eens meer over nadenkt. 
 • Tekst is echt jouw ding. Jouw verhalen blijven kleven en je houdt steeds de doelgroep in het oog. ‘Zonder een kloppend verhaal geen doorbraak’. 
 • Je hebt een opleiding afgerond op tenminste HBO-niveau (bij voorkeur richting Communicatie). 
 • Je hebt al een tijdje ervaring als communicatieadviseur (tenminste 3 jaar), fijn als dat in de wereld van advies, project- en programmamanagement is. 
 • Ervaring binnen ons vakgebied mobiliteit is een pré, maar we leren je er graag alles over als je bij ons werkt. 

Wat wij je bieden  

 • Veel ruimte voor persoonlijke en professionele groei, een informele cultuur met humor, weinig regels, flexibele werktijden en veel eigen verantwoordelijkheid.  
 • Een team van net zulke leuke, eigenwijze en professionele vakidioten als jij. 
 • Een contract voor een jaar met een marktconform salaris. Met daarna, als het ons allebei goed bevalt, een vast dienstverband.  
 • Mobiliteit is ons vak. Dus natuurlijk hebben we een flexibele reis- en werkkostenvergoeding. We vinden vitaal en klimaatbewust reizen en werken erg belangrijk. We reizen dan ook veel met OV, ons kantoor ligt in het centrum van Utrecht op 1 minuut lopen vanaf het centraal station. 
 • Hybride werken zit in onze genen en past naadloos bij ons werk. Je werkt waar dat het beste past. We faciliteren daarvoor o.a. ons fijne kantoor in Utrecht, een goede laptop van de zaak, een budget voor de inrichting van je thuiswerkplek en een budget per maand voor je telefoon. 
 • De kans om mee te ondernemen. Je kunt mede-eigenaar worden van het bureau waarmee je als certificaathouder jaarlijks dividend (winstuitkering) ontvangt, je dus van groei van de organisatie profiteert en zeggenschap krijgt bij belangrijke besluiten. Hiermee wakkeren we jouw ondernemerschap aan.  

Interesse?
Ben jij die communicatieadviseur die met ons hele mooie dingen wil doen? Mail dan een korte motivatie met CV naar Eveline van der Leden; solliciteren@syndesmo.nl. We nodigen je daarna graag uit op ons kantoor voor een kennismakingsgesprek. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Citty de Leeuw. 

Adviseur Duurzame Mobiliteit, met verstand van EV

Adviseur Duurzame Mobiliteit, met verstand van EV

Ben jij een ervaren mobiliteitsadviseur, zit duurzaamheid in je DNA (net als bij ons) en weet je veel van elektrisch vervoer? Dan zoeken wij jou! Jij hebt verstand van mobiliteit in de breedste zin, waaronder ervaring met het elektrificeren van bedrijfswagenparken. En je kunt niet wachten om daarmee onze klanten te helpen met het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid en wagenpark.

Wat ga je doen

 • Je gaat met diverse mobiliteitsvraagstukken van klanten aan de slag, zoals het ontwikkelen van een mobiliteitsvisie en mobiliteitsstrategie.
 • Je adviseert organisaties over het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid, bijvoorbeeld door het stimuleren van fietsen, openbaar vervoer, elektrisch rijden en parkeerbeleid.
 • Je voert analyses uit om de optimale mix van mobiliteitsoplossingen voor klanten te bepalen.
 • Je stelt business cases op ter onderbouwing van voorgestelde duurzame mobiliteitsoplossingen.
 • Je begeleidt bij het inkoopproces van duurzame mobiliteitsoplossingen zoals deelmobiliteit, fietslease, mobiliteitsplatform en elektrische bedrijfswagens.
 • Je leidt pilotprojecten om de effectiviteit en haalbaarheid van voorgestelde oplossingen te toetsen.
 • Je onderhoudt effectieve relaties met de stakeholders, waaronder je opdrachtgevers, leveranciers en overheden.

Wat breng je mee

 • Afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid of bedrijfskunde.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen de mobiliteitssector.
 • Projectmanagement vaardigheden en ervaring met het inkopen en succesvol implementeren van duurzame mobiliteitsoplossingen.
 • Kennis van de markt voor bedrijfswagens en autoleasing. Kennis van laadinfrastructuur is een pre.
 • Analytisch sterk en probleemoplossend, je kunt complexe vraagstukken doorgronden en biedt praktische oplossingen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, je kunt samenwerken met interne en externe stakeholders op diverse niveaus.
 • Proactieve houding en vermogen om zelfstandig te werken in een dynamische omgeving.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en afwisselende functie bij een dynamisch en groeiend adviesbureau.
 • Ruimte voor persoonlijke en professionele groei in een informele werksfeer.
 • Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiliteitskaart, fietsregeling, pensioenregeling en bonusregeling.
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken met ondersteuning voor je thuiswerkplek.
 • Een hecht team, gezellige borrels en leuke uitjes.
 • Mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

Over Syndesmo

Syndesmo is een adviesbureau op het gebied van mobiliteit en gedrag. Met 30 collega’s vormen we een mix van verkeerskundigen, economen, veranderaars, communicatie- en gedragsexperts. Zo zijn we in staat om inhoud altijd goed te verbinden met proces, participatie en draagvlak. En werken we toe naar gewenste veranderingen in gedrag. De echte verandering zit daarmee in onszelf, in wat we zelf willen. Wij vormen één bureau met onze collega’s van &Morgen. &Morgen helpt overheden en publiek-private samenwerkingen in regio’s met hun uitdagingen op het gebied van mobiliteit; Syndesmo doet hetzelfde bij werkgevers. Onze thuisbasis is het WTC, in het centrum van Utrecht, bovenop Utrecht CS. Een warme, levendige en zeer goed bereikbare plek. Collega’s, klanten en relaties komen er graag.

Re/thinking Mobility

Met een bewezen staat van dienst binnen diverse sectoren, van grote commerciële bedrijven tot netbeheerders en van waterbedrijven tot MKB, vormen wij de voorhoede van verandering. We zijn meer dan consultants; we zijn disruptors, die mobiliteit opnieuw uitvinden met een unieke mix van procesbeheersing, inzicht in gedrag en kennis van techniek. Re/thinking mobility noemen we dit.

Interesse?

Mail dan je motivatie en CV naar Eveline van der Leden via: solliciteren@syndesmo.nl. Vinden wij je sollicitatie interessant, dan nodigen we je graag uit op ons kantoor voor een kennismaking.

Afstudeerders en stagiairs

Wij hebben regelmatig plaats voor afstudeerders en stagiairs. Doe je een studie op het gebied van verkeer & vervoer, mobiliteitsmanagement, HR of communicatie? Studeer je een andere discipline en denk een toegevoegde waarde te kunnen leveren? Mail je korte motivatie en CV naar Eveline van der Leden via: solliciteren@syndesmo.nl. Vinden wij je sollicitatie interessant dan nodigen we je graag uit op ons kantoor voor een kennismaking.

Open sollicitatie

Syndesmo staat open voor

Nieuw talent

Open sollicitaties zijn altijd welkom!

Interesse?

Mail dan een korte motivatie met CV naar Eveline van der Leden via: solliciteren@syndesmo.nl. Je mag je motivatie ook in de vorm van een filmpje of op een andere wijze mailen. Vinden wij je sollicitatie interessant dan nodigen we je graag uit op ons kantoor voor een kennismaking.

 

...Of bekijk de vacatures bij onze collega's van &Morgen

Bekijk hier de openstaande vacatures van &Morgen.