030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Vacature: dataduider gefascineerd door mobiliteit

Je bent enthousiast, pittig en hebt een sterke ambitie om de hoeveelheid data die over mobiliteit beschikbaar is van waarde te maken voor duurzaam reizen. Je ziet de mens en hun gedrag in cijfers uitgedrukt. Je kennis over datagedreven werken benut je om opdrachtgevers te adviseren in hun opgaven rondom slimme en duurzame mobiliteit. Als dataduider bied je hen inzicht en houvast om impactvolle veranderingen te initiëren. Het verzamelen en analyseren van relevante kwantitatieve en kwalitatieve data is waar je goed in bent. Je bent graag een inspirator die (nieuwe) collega’s, relaties en opdrachtgevers meeneemt in de toegevoegde waarde van data. Je vindt het een uitdaging dit zowel voor overheden als bedrijfsleven te doen. Jouw ogen gaan glimmen van dashboards, datasets, business cases, benchmarks, doelgroepen enquêtes, kaarten met vervoersstromen, datamining voor scenario ontwikkeling, et cetera. En natuurlijk ben je hierover succesvol in gesprek met opdrachtgevers.

Dus, ben jij de persoon die…

 • Door data te duiden onze opdrachtgevers ondersteunt hun opgaven nog beter te begrijpen en op te lossen?
 • Samen met ons mobiliteitscijfers menselijk te maken?
 • Ons helpt om de transitie naar duurzame mobiliteit bij overheden en in het bedrijfsleven een stap dichterbij te brengen?
 • De verantwoordelijkheid aan kan om dit onderwerp stevig op de kaart te zetten en met veel vrijheid en een beetje structuur dit onderwerp stevig te verankeren in onze manier van werken?
 • Data duiden net zo uitdagend vindt als het werkend krijgen van oplossingen voor veel verschillende opdrachtgevers en omgevingen?

…dan komen we graag met je in contact!

Re/thinking Mobility

Bereikbaarheid, luchtkwaliteit en leefbaarheid van (stedelijke) gebieden in Nederland waar we wonen en werken staan steeds meer onder druk. Dit vraagt lef om anders naar mobiliteit te kijken. Hoe kunnen we mobiliteit zo organiseren dat oplossingen en maatregelen helpen bij andere maatschappelijke vraagstukken? Hoe ondersteunen we opdrachtgevers om via hun eigen beleid en initiatieven hieraan een steentje bij te dragen? Mobiliteit gaat al lang niet meer alleen over voertuigen en asfalt, maar om ruimte en kwaliteit van leven. Slimme mobiliteit en innovatie helpen ons met slimme oplossingen, maar de échte verandering zit in onszelf: in ander gedrag en daarmee in fundamenteel anders denken. In Rethinking Mobility dus.

Over Syndesmo en zusterbedrijf &Morgen

Syndesmo en zusterbedrijf &Morgen vormen samen één adviesbureau voor mobiliteit en gedrag. Met ruim 25 collega’s vormen we een mix van verkeerskundigen, economen, veranderaars, communicatie- en gedragsexperts. Zo zijn we in staat om inhoud altijd goed te verbinden met proces, participatie en draagvlak. En werken we toe naar gewenste veranderingen in gedrag. Syndesmo helpt werkgevers met hun uitdagingen op het gebied van mobiliteit. &Morgen doet hetzelfde bij overheden en publiek-private samenwerkingen in regio’s. Onze thuisbasis is het World Trade Centre in het centrum van Utrecht, bovenop Utrecht Centraal Station. Een warme, levendige en zeer goed bereikbare plek. Collega’s, klanten en relaties komen er graag.

Wil je een idee krijgen van wat we doen binnen Syndesmo en &Morgen?

Wat wij van je vragen

Een gedreven professional, thuis in de wereld van data en gefascineerd door de wereld van mobiliteit met:

 • minimaal WO denk- en werkniveau;
 • een opleiding en aantoonbare (tenminste 5 jaar) werkervaring op het gebied van datagedreven adviseren, bij voorkeur in de wereld van mobiliteit of ruimtelijke ordening;
 • actuele kennis van dataverzamelings- en analysetechnieken en de toepasbaarheid daarvan;
 • teamspeler kwaliteiten;
 • ambitie om te ondernemen vanuit de wereld van mobiliteitsdata.

En daarnaast is het ook fijn als je:

 • ‘leken’ goed mee kunt nemen in de wereld van data;
 • een vaardig adviseur bent en communicatief bent;
 • een ondernemende instelling hebt en een beetje een Pipi Langkous mentaliteit.

Wat wij je bieden

Wat je van ons kunt verwachten?

 • Een werkomgeving met een minimum aan regels en een maximum aan ruimte voor jou om te bepalen hoe je je werk gaat doen;
 • een wendbare en flexibele organisatie;
 • leuke en inspirerende collega’s die elkaar ook tijdens corona (digitaal) blijven opzoeken;
 • contract voor een jaar met de intentie tot een vast dienstverband;
 • flexibele werktijden in een 32 tot 40-urige werkweek;
 • een mooie en moderne ontmoetingsplek in het centrum van Utrecht waar we – als je er bent – samen lunchen;
 • zelfstandigheid en doorgroeimogelijkheden;
 • tijd- en plaatsonafhankelijk werken zit in onze genen. Je werkt waar het je het beste uitkomt. We faciliteren dit onder andere met een budget voor de inrichting van je thuiswerkplek, een budget voor je telefoon en een goede laptop van de zaak.

Interesse?

Mail dan een korte motivatie met CV naar Annemieke Stoppelenburg. Vinden wij je sollicitatie interessant, dan nodigen we je uit voor een gesprek. In dat geval ontvang je een casus en vragen we je een pitch voor te bereiden van circa 20 minuten over de aanpak die je voor ogen hebt. Of mail ons om te bellen voor een nadere kennismaking met een kop koffie. Zolang we thuiswerken mag je die dan zelf inschenken (al is de koffie in het WTC erg goed!).