030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Subsidie voor thuiswerkplan/hybride-werkenplan

Kosteloos een Syndesmo-adviseur inhuren die een thuiswerkplan/ hybride-werkenplan voor je maakt? Werkgevers in de regio Overijsselkunnen hiervoor subsidie aanvragen via de Voucherregeling Thuiswerkplannen. Ben je gevestigd in de Metropool Regio Amsterdam, dan kan Breikers je hierin kosteloos ondersteunen. Ook in de regio Utrecht krijg je kosteloos ondersteuning.

Hoe werkt de Voucherregeling

De provinciale voucherregelingen gelden voor werkgevers met minimaal vijftig medewerkers. Bedrijven die hun medewerkers ook na de coronacrisis vaker willen laten thuiswerken of hybride werken, kunnen met deze subsidie een externe adviseur naar eigen keuze betalen, bijvoorbeeld een Syndesmo-adviseur.

De adviseur stelt samen met de werkgever een hybride-werkplan op. In dit plan geef je als werkgever aan hoe je hybride-werkenbeleid eruit gaat zien. En hoe je samen met je medewerkers zorgt voor een goede spreiding van werkplekken, werktijden en vervoermiddelen.

Hoogte van de subsidie

De vouchervergoeding in Overijssel is afhankelijk van het aantal medewerkers:

  • € 3.000,- voor werkgevers met 50 tot en met 99 werknemers;
  • € 3.500,- voor werkgevers met 100 tot en met 249 werknemers;
  • € 4.000,- voor werkgevers met 250 of meer werknemers.

Aanvragen kan tot 30 november 2022 maar op is op: in Overijssel is €75.000 beschikbaar.

In de Metropool Regio Amsterdam kunnen de adviseurs van Breikers (onder wie een aantal Syndesmo adviseurs) je kosteloos ondersteunen bij het maken van een hybride-werkplan met 40 gratis adviesuren.

Waar kun je deze subsidies aanvragen

Bekijk ook