030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Subsidie voor post-corona thuiswerkplan

Kosteloos een Syndesmo-adviseur inhuren die een post-corona thuiswerkplan voor je maakt? Werkgevers in Overijssel en Gelderland kunnen hiervoor subsidie aanvragen via de Voucherregeling Thuiswerkplan. Ben je gevestigd in de Metropool Regio Amsterdam, dan kan Breikers je hierin kosteloos ondersteunen. Andere regio’s volgen snel. O.a. in Brabant en Utrecht zijn soortgelijke subsidieregelingen in de maak.

Hoe werkt de Voucherregeling

De provinciale voucherregelingen gelden voor werkgevers met minimaal vijftig medewerkers. Bedrijven die hun medewerkers ook na de coronacrisis vaker willen laten thuiswerken, kunnen met deze subsidie een externe adviseur naar eigen keuze betalen, bijvoorbeeld een Syndesmo-adviseur.

De adviseur stelt samen met de werkgever een thuiswerkplan op. In dit plan geef je als werkgever aan hoe je medewerkers ook na corona duurzaam inzetbaar zijn. En hoe je samen met je medewerkers zorgt voor een goede spreiding van mobiliteit.  Ook is er cofinanciering mogelijk voor duurzame mobiliteitsoplossingen zoals e-bikes, deelmobiliteit, e-hubs, voorzieningen voor videoconferencing, fietsbeloningssystemen enzovoorts.

Hoogte van de subsidie

De vouchervergoeding in Overijssel is afhankelijk van het aantal medewerkers:

  • € 3.000,- voor werkgevers met 50 tot en met 99 werknemers;
  • € 3.500,- voor werkgevers met 100 tot en met 249 werknemers;
  • € 4.000,- voor werkgevers met 250 of meer werknemers.

Aanvragen kan tot 1 juli maar op is op: in Overijssel is €250.000 beschikbaar.

In Gelderland werkt het iets anders. De provincie vergoedt 80% van de kosten voor extern advies, tot een maximum van €4000. De formele afhandeling van de thuiswerkvouchers in Gelderland gebeurt door OostNL.

In de Metropool Regio Amsterdam kunnen de adviseurs van Breikers je kosteloos ondersteunen.

Waar kun je deze subsidies aanvragen

Bekijk ook