030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Blogs & artikelen

Ons recept voor een productieve en plezierige zelf-isolatie

Van Breda tot Zwolle, en van Den Haag tot Apeldoorn: onze werkplekken bevinden zich deze dagen verspreid door het hele land. Van een dagelijks gesprekje met onze collega’s op kantoor, naar een dagelijks gesprekje met ons eigen koffiezetapparaat. Hoe wij deze dagen van zelf-isolatie goed doorkomen? Door slim te werken, voldoende te bewegen en elkaar actief -digitaal- op te blijven zoeken.

Slim aan de slag

Wat doe je met een masterclass of workshop als je niet meer de deur uit mag? Afzeggen? Verzetten? Als het aan ons ligt geen van beide. Met de vele – veelal gratis – tools voor digitale interactie, zetten wij ons programma gemakkelijk om naar een online variant. Zo organiseert Marc van der Seijs verschillende webinars over mobiliteit, geeft Mirjam de Keizer een digitale les bij de Hogeschool Rotterdam en verzorgt Jos Hollestelle een workshop via Microsoft Teams. Door creatief en slim om te gaan met de situatie, kom je een heel eind! En kan het nu echt niet digitaal? Dan geeft dit misschien ruimte voor een onderwerp of thema waar je je nog verder in wilt verdiepen. Het vernieuwen en verduurzamen van je mobiliteitsbeleid bijvoorbeeld?

Blijf bewegen

Het gevaar van thuiswerken is dat we te weinig bewegen op een dag. Normaalgesproken zijn wij als adviseurs veel onderweg: naar een opdrachtgever, een projectomgeving of simpelweg ons eigen kantoor. Nu we alles vanuit ons eigen huis doen, is deze beweging niet meer zo vanzelfsprekend. En dat terwijl het juist zo belangrijk is, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het helpt namelijk om je immuunsysteem actief te houden, maar ook voor je eigen concentratievermogen en fitheid is het van wezenlijk belang. Daarom moedigen wij elkaar aan om toch vooral actief te blijven. Van dansen in je eigen woonkamer en fietsen in het bos, tot yoga in de tuin en frisbeeën in het park. En met de lunch een rondje lopen geeft ook weer frisse energie!

Zoek digitale gezelligheid op

Alleen is ook maar alleen. Om productief, creatief en energiek te blijven vinden wij het belangrijk om het zo plezierig als mogelijk te houden. Zo hebben we een digitale dagstart met het team, waarin we acties en ‘good to knows’ met elkaar delen. Maar ook onze groepsapp draait deze periode overuren, en ons intranet staat vol met leuke verhalen. Het bericht ‘De werkplek van…’ is daar een leuk voorbeeld van, waarbij we allemaal kort vertellen wat onze nieuwe werkplek is. Zo krijg je een letterlijk kijkje in onze (huis)keuken!

Wil je meer over ons weten?