030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

PODCAST | SPITSBREKERS: impact maken met mobiliteitsbeleid

In de Spitsbrekers Podcast op BNR Nieuwsradio gaat Meindert Schut in gesprek met juryleden, bedrijven en partners over actualiteiten en oplossingen voor het fileprobleem. Elke maand blikken zij terug op de innovatieve ideeën uit de wekelijkse Spitsbrekers uitzendingen. Ook hoor je hier alles over de competitie tussen de tien bedrijven die strijden voor de titel Spitsbreker van het Jaar. In februari was Syndesmo’s mobiliteitsexpert Jos Hollestelle te gast in de Podcast, als Spitsbrekers jurylid en Breikers mobiliteitscoach. ‘Om tot een succesvol mobiliteitsbeleid te komen, zul je moeten polderen’, zegt Jos Hollestelle. Bij bedrijven die dit goed voor elkaar hebben, zitten de OR en directie meestal op één lijn. ‘Dat is vaak een voorwaarde om impact te realiseren.’

Volgens Hollestelle heb je voor een succesvol mobiliteitsbeleid niet alleen voortrekkers nodig, maar ook draagvlak binnen de organisatie. Een voortrekker is vaak iemand van de directie, die het goede voorbeeld geeft. De OR kan voor het draagvlak zorgen. ‘Deze partijen staan niet altijd per definitie aan dezelfde kant. Als zij het eens worden, is dat bijna een garantie voor succes.’ Verder worden weer drie praktijkcases besproken: slimmer bevoorraden met City Hub, ongelukken voorkomen met slimme sensoren en fietsende werknemers belonen met spaarpunten (Medisch Spectrum Twente).

Over Spitsbrekers

63 miljoen uur. Dat is de extra tijd die Nederlandse reizigers per jaar kwijt zijn, voornamelijk door files. Dat kost veel geld, en natuurlijk een hoop ergernis. Tien bedrijven strijden om de titel Spitsbreker van het Jaar. Wie boekt de meeste voortgang? Luister naar de wekelijkse uitzending en de maandelijkse Spitsbrekers Podcast tijdens Spitsuur op BNR Nieuwsradio. Daarin hoor je nieuws over mobiliteit, innovatieve oplossingen en de bedrijven met de beste ideeën. Luister naar Spitsbrekers, elke donderdag om 17.20 uur.

op www.spitsbrekers.nl.