030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Blogs & artikelen

Het verstrekken van ov-abonnementen aan werknemers wordt eenvoudiger

Vanaf 1 januari 2024 wordt het fiscaal en administratief makkelijker voor werkgevers om ov-abonnementen aan werknemers aan te bieden die ook privé gebruikt mogen worden. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Fiscaal voordeel: Werkgevers hoeven niet meer te bewijzen dat het ov-abonnement meer zakelijk dan privé wordt gebruikt. Dit leidt tot een gelijkwaardig fiscaal voordeel voor alle vormen van ov-abonnementen.
  • Administratie: Werkgevers hoeven geen rittenregistratie bij te houden. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van de administratieve last.

Gevolgen voor werkgevers

De nieuwe regels maken ov-abonnementen voor werkgevers aantrekkelijker en makkelijker te implementeren. Dit kan ertoe leiden dat meer werkgevers ov-abonnementen gaan aanbieden aan hun werknemers.

De AWVN, de werkgeversorganisatie voor Nederland, verwacht echter niet dat er meteen een revolutie zal plaatsvinden. De nieuwe regels moeten nog worden vastgelegd in mobiliteitsregelingen en worden besproken met vakbonden en ondernemingsraden.

Voor kleinere werkgevers kan het nog steeds een uitdaging zijn om ov-abonnementen aan te bieden. Deze werkgevers hebben vaak minder middelen en mogelijkheden om dit te doen dan grotere werkgevers.

Werkgebonden personenmobiliteit

Waar het fiscaal gezien dus niet meer nodig is om bij te houden welke reizen zakelijk of privé zijn, is het voor grote werkgevers vanaf juli 2024 juist weer verplicht om dit bij te houden. Als je een dergelijk abonnement aanbiedt aan je medewerkers zorg dan dat zij de mogelijkheid hebben om aan te geven welke ritten woon-werk, zakelijk of privé zijn. Zo ben je meteen klaar voor de registratieverplichting.

Positieve ontwikkeling

De nieuwe regels voor ov-abonnementen van de baas zijn een positieve ontwikkeling voor zowel werkgevers als werknemers. Ze maken ov-abonnementen aantrekkelijker en makkelijker te implementeren, wat kan leiden tot een toename van het gebruik van het openbaar vervoer.

Zoals de AWVN aangeeft kan het alsnog moeilijk zijn voor werkgevers om een dergelijk abonnement in te voeren. Syndesmo heeft ruime ervaring met dergelijke trajecten en kan helpen bij zowel het uitkiezen van de juiste abonnementsvormen en de implementatie van een eventuele mobiliteitsprovider of kaart.

In zes stappen de juiste provider voor jouw organisatie

Hoe kies ik de beste mobiliteitsprovider voor mijn organisatie?

Download deze inspiratiepaper

In zes stappen de juiste provider voor jouw organisatie

Hoe kies ik de beste mobiliteitsprovider voor mijn organisatie?

Download deze inspiratiepaper