030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Wagenpark optimaliseren

Hoe ga je om met de roep van medewerkers om meer flexibiliteit in hun keuze van vervoer? Wat betekent toename van het aantal thuiswerkers voor je leasevloot? Hoe stel je de medewerker echt centraal, waardoor je je aantrekkelijkheid als werkgever vergroot? Hoe speel je als werkgever nu al in op duurzaam elektrisch vervoer of toekomstige innovaties in het wagenpark? Kortom: hoe optimaliseer je je wagenpark?

Hoe kun je je geleasede of eigen wagenpark gebruiken als instrument om de CO2-uitstoot van het bedrijf te verminderen? Welke alternatieven bestaan er voor de traditionele, vaste leasecontracten? Hoe beheers je structureel de kosten én risico’s van het wagenpark? Kortom, je wilt een nieuw wagenparkmanagement realiseren dat eerlijk is en recht doet aan de verschillende gebruikers, je weet alleen niet waar te beginnen en hoe je de handen intern op elkaar kunt krijgen.

Onze belofte: Een frisse blik op je wagenpark

Jouw vraag is voor ons het uitgangspunt. Achtereenvolgens brengen we de huidige situatie in kaart, bouwen we met jou en de stakeholders aan een bij jouw organisatie passend toekomstbeeld, en helpen we je bij de wagenpark optimalisatie.

‘Wij analyseren het wagenpark, huidige regelingen en gebruik. Samen kijken we wat er allemaal mogelijk is, bijvoorbeeld qua elektrificering, poolauto’s en stimulering van ander autogebruik. We adviseren je over de best passende maatregelen en ontzorgen je bij de uitvoering. Hierin nemen we ook altijd gedragsverandering mee.’ – Wagenpark expert Marc van der Seijs

Tussentijds bouwen we ruimte in om samen met stakeholders de vinger aan de pols te houden ten aanzien van de haalbaarheid en wenselijkheid van het toekomstbeeld. Daarbij werken we ook aan de benodigde communicatie en gedragsinterventies om het toekomstbeeld ook echt voor jou en de organisatie te laten werken. Lees hier meer over onze aanpak.

Elektrisch Wagenpark

In het artikel ‘Elektrisch Wagenpark, alles op een rijtje‘ gaan we dieper in op de volgende problemen die voorkomen bij het overstappen naar een elektrisch wagenpark. Je lees hierin meer over:

  • Een elektrisch wagenpark betekent gedragsverandering. Hoe krijg je medewerkers mee?
  • Verdwaald in KIA, MIA & VAMIL regelingen? Een simpele lijst van subsidies en regelingen.
  • Een grijs wagenpark dat groen wordt: Wat zijn daar de implicaties van op de organisatie?
  • Hoe voorkom je ruzie bij de laadpaal? De juiste laadinfrastructuur en andere slimme oplossingen.
  • Goed werkgeverschap: Hoe zet ik duurzame mobiliteit in om werknemers aan te trekken?
  • Van visie naar uitvoering: Succesvol overstappen, hoe doen we dat?

Onze kracht

  • Sterk in het verkrijgen van intern draagvlak.
  • Ontzorgen in het gehele proces van analyse tot aan implementatie.
  • Onafhankelijk en hebben geen (financieel) belang bij de eventuele productaanbieders.
Inspiratiepaper

Succesvol overstappen naar een elektrisch wagenpark

Download deze inspiratiepaper

Cases

Dura Vermeer

Beheert zo’n tweeduizend voertuigen en wilde die traditionele keuze voor een eigen wagenpark herijken. Syndesmo heeft een benchmark georganiseerd om te beoordelen of een eigen wagenpark nog steeds de juiste keuze was, en een onderzoek naar de huidige exploitatie van de afdeling wagenparkbeheer in vergelijk met een in omvang vergelijkbare leasemaatschappij uitgevoerd. Op basis van ons onderzoek heeft Dura Vermeer besloten van eigenbeheer naar een leasevlooot te gaan. Wij ondersteunen hen bij die transitie en de selectie van een leasemaatschappij.

Mobiliteitsbudget BPD

BPD

Wilde een meer duurzame leaseregeling en een alternatieve mobiliteitsregeling voor haar medewerkers. Samen met het management, de OR en de vakbonden heeft Syndesmo een beleid ontwikkeld met nadruk op een kostenbewuste en duurzame inzet van de leaseauto en een zogenoemde mobiliteitsbijdrage als alternatief voor de leaseauto. Het resultaat is dat de nieuwe regeling per 2019 van kracht is geworden.

Poolauto's Triodos

Triodos

Is een van de duurzaamste banken ter wereld. Voor hun nieuwe kantoorlocatie op landgoed de Reehorst heeft Syndesmo Triodos ondersteund bij de selectie van een aanbieder (marktverkenning) van volledig elektrische poolauto’s, door de kosten, impact op CO2 en fiscale consequenties inzichtelijk te maken.

Vrijblijvend sparren over hoe jouw wagenpark slimmer kan?

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek met een van onze mobiliteitsexperts. We verkennen graag of we ook jou kunnen helpen bij jouw mobiliteitsbeleid. Of dit nou duurzamer, flexibeler of kostenefficienter moet: ons team van ruim 15 mobiliteitsexperts staat voor jou klaar.