030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Opleiding Mobiliteit & Gedrag

Waarom rijden we elke ochtend weer die file in, terwijl we weten dat de files steeds langer worden? Waarom telefoneren we achter het stuur, terwijl we veiligheid zo belangrijk vinden? 

Hoe graag we het ook willen denken, ons gedrag is nu eenmaal niet rationeel. We laten ons niet vertellen wat we moeten doen, we staan sceptisch tegenover nieuwe oplossingen en ook als we willen veranderen blijkt dat lang niet zo makkelijk. Weerstanden, normen, motivaties en drijfveren hebben een enorme invloed op onze keuzes. Inzicht in gedrag is echter enorm belangrijk als je de verandering wilt zien gebeuren.

In deze opleiding krijg je inzichten mee over gedrag en mobiliteit én handvatten om mobiliteitsgedrag in verandering te brengen.

Voor wie?

Wil jij medewerkers uit de spits halen, op de fiets krijgen, duurzamer laten verplaatsen of helemaal niet laten reizen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou, voor zowel personen werkzaam in de private sector als de publieke sector. De focus van de opleiding ligt op bereikbaarheid, duurzaamheid, gezondheid en veiligheid.

Na deze opleiding..

  • heb je inzicht in het menselijk functioneren, de drijfveren en weerstanden rondom mobiliteitsvraagstukken en de aansluitende beïnvloedingstechnieken om gedrag te veranderen, op basis van wetenschap;
  • beschik je over de fundamentele kennis om mobiliteitsgedrag in de praktijk te veranderen;
  • kun je jezelf profileren als gedragsveranderaar op het gebied van Mobiliteit & Gedrag;
  • maak je deel uit van een netwerk van professionele gedragsveranderaars.

Investering

De opleiding bestaat uit vijf modules van één dag beginnend in mei. De kosten van de opleiding bedragen €3.940 (vrijgesteld van BTW). Deze kosten zijn inclusief boekenpakket en verzorgde lunch.

 

Wil je meer weten? Lees meer over de opleiding hier.