030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken

Slim terug naar kantoor:
ABC-proof thuiswerkbeleid en keuzebewust reizen

Gaan we straks weer op dezelfde manier naar ons werk als voorheen? Wij denken van niet. Met de beweging naar steeds meer hybride werken op verschillende locaties verandert ook ons woon-werkverkeer. De coronapandemie zet de reiskeuze van je medewerkers plots veel centraler. Dit biedt kansen, maar ook uitdagingen.

Het woon-werkverkeer anno nu start niet langer met de ‘hoe reis ik’-vraag, zoals voor de coronacrisis, maar met vier vragen:

  1. Ga ik wel reizen, kan ik niet thuis werken?
  2. Zo nee, waar reis ik naartoe om te werken?
  3. Hoe laat reis ik?
  4. Hoe reis ik?

Je medewerkers worden bewuste keuzereizigers waarbij je ze een keuze biedt én ze helpt om te kiezen. Past jouw mobiliteitsbeleid hierbij?

Net als voor werken geldt dus ook voor reizen dat bewust keuzes maken steeds belangrijker wordt. Waar Activity Based Working een bekend principe is in werkplekconcepten (‘kies de beste plek om te werken’), praten we binnen mobiliteit over Activity Based Commuting (ABC): wanneer het werk het nodig maakt om te reizen, kies dan de beste manier van vervoer om naar die werkplek te reizen. Als je dit als werkgever goed faciliteert, zijn de voordelen legio. Zo verbetert de balans tussen werk en privé, neemt de productiviteit toe, dalen je huisvestingskosten en neemt je CO2-footprint af. Maar hoe maak je van werken & reizen een ‘ABC’tje’ voor je medewerkers?

Onze belofte: reizen met beleid en een thuiswerkbeleid

Activity Based Commuting vraagt om een verandering van vast naar flexibel beleid. Een samenhangende visie op de manier van werken binnen de organisatie is hiervoor essentieel. Die bestaat in ieder geval uit een helder thuiswerkbeleid (niet-reizen), een vestigingsbeleid (waarheen reis ik), een visie op werktijd (wanneer reis ik) en een mobiliteitsbeleid met verschillende mogelijkheden om te reizen (hoe reis ik). Syndesmo ontwikkelt en implementeert samen met jou een ABC-proof thuiswerkbeleid en keuzebewust mobiliteitsbeleid. Lees hier meer over onze aanpak.

‘Wij helpen je bij de implementatie van ABC oftewel activity based commuting. Dat doen we onder andere door samen een set aan regelingen en voorzieningen te ontwerpen die passen bij jullie manier van werken en reizen. We helpen je om dit beleid te implementeren en je medewerkers de beste keuzes te laten maken door het inzetten van communicatiemiddelen en gedragsinterventies.’
Mirjam de KeizerExpert werken & reizen

Onze kracht

  • Expert op de inhoud van ABC-regelingen en -voorzieningen. Het is ons vak.
  • Focus op het verbinden van werken en reizen.
  • Sterk in de implementatie zodat beleid ook echt werkt in de praktijk.
  • Onafhankelijk en zonder (financieel) belang bij de eventuele productaanbieders.