030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Mobiliteitsadvies op maat

Mobiliteitsadvies dat gedragen wordt en mensen in beweging brengt

U staat voor de uitdaging om nieuw mobiliteitsbeleid te ontwikkelen voor uw organisatie. Een flexibele reiskostenregeling met duurzame prikkels, het flexibiliseren van de leaseregeling, sturend parkeerbeleid of het implementeren van mobiliteitsbudgetten. Een prachtige klus, maar u maakt zich ook zorgen. Want veranderingen leveren immers vaak onrust of weerstand op. U vraagt zich af hoe u intern de neuzen dezelfde kant op krijgt. Hoe u de kennis, inzicht en ervaringen van collega’s optimaal kan benutten. Hoe u voorkomt dat medewerkers ongerust of boos worden. Hoe u ‘eerlijk’ beleid kan maken, waarin de lasten en lusten eerlijk zijn verdeeld. Of het fiscaal en juridisch allemaal wel klopt. Hoe het nieuwe beleid positief gaat bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. Hoe u de gewenste beweging in gang zet naar een flexibelere en/of duurzamere mobiliteitsregeling. Kortom; u heeft behoefte aan een mobiliteitsadvies dat werkt!

Ons vertrekpunt is jullie drijfveer

Waarschijnlijk heeft u al veel ideeën (en discussies!) over het (verplicht) electrificeren van de leasevloot, persoonlijk mobiliteitsbudgetten of invoeren van parkeerbeleid. Wij doen met u eerst een stapje terug; het is namelijk zo belangrijk om eerst uw drijfveer voor het nieuwe beleid vast te stellen. De beste manier om te doen is een workshop met de belangrijkste stakeholders. Vaak zijn dit vertegenwoordigers van HR, Facilitair, Financiën, OR en directie/management. We zullen niet alleen praten over de ratio, maar ook over de emoties die hier onlosmakelijk mee zijn verbonden.

Hierdoor ontstaat een gemeenschappelijk draagvlak; een voorwaarde voor het slagen van de vernieuwing van het mobiliteitsbeleid. Daarna gaan we de drijfveer vertalen naar concrete oplossingen. Hiervoor gebruiken we de Doel-Middel-Redenatie (DMR) methode.

Weten waarom

Ons mobiliteitsadvies is gebaseerd op het gedachtengoed van Simon Sinek:
Start with Why.

Simon Sinek start with why

Of het nu gaat om een nieuwe reiskostenregeling, leasebeleid of parkeerbeleid: uw ambitie is dat medewerkers hun gedrag gaan aanpassen. Wij helpen u daarom niet alleen met het bedenken en uitwerken van de regelingen en voorzieningen, maar ook met de ontwikkeling van passende interventies. We kunnen deze ook helpen uit te voeren. Zo hebt u niet voor niets geïnvesteerd in nieuwe regelingen en voorzieningen!

Syndesmo écht onafhankelijk mobiliteitsadvies

De afgelopen jaren hebben we tientallen werkgevers mobiliteitsadvies gegeven. We ondersteunden om te komen tot een mobiliteitsbeleid dat bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen. Van grote corporate partijen tot MKB. Van ziekenhuizen tot onderwijsinstellingen en van zakelijke dienstverlening tot bouwbedrijven. Veelal hielpen we deze organisaties bij flexibilisering, verduurzamen, oplossen van parkeerproblemen of het kostenefficiënter maken van het beleid.

Wat ons onderscheidt van veel andere partijen is dat we volledig onafhankelijk en objectief zijn. We zijn niet gebonden aan een leasemaatschappij, een mobiliteitskaart, een IT-oplossing of welk een ander product. De doelen van onze klanten staan centraal en niet de eindoplossing. Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Lees dan onze klantverhalen.

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek met een van onze mobiliteitsexperts. We verkennen graag of we ook u kunnen helpen bij een mobiliteitsbeleid dat werkt. Of dit nou duurzamer, flexibeler, kostenefficienter of uw parkeerprobleem moet oplossen: ons team van ruim 15 mobiliteitsexperts staat voor u klaar.