030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Kostenbesparing

Kosten mobiliteit verlagen

U hebt de ambitie (of de opdracht) om de mobiliteitskosten van de organisatie terug te brengen. Een complexe uitdaging, want u weet dat u hiervoor met verschillende regelingen, beleidsplannen en waarschijnlijk ook afdelingen te maken hebt. De kosten zijn dan ook heel divers: kosten voor de leaseauto’s (zowel vast als variabel), kosten voor het OV (abonnementen, reiskosten), de declaraties van reiskosten eigen vervoer, maar ook veel kosten voor administratie en verwerking. Hoe zorgt u dat intern alle neuzen dezelfde kant op staan? Hoe gaat u om met eventuele weerstanden van collega’s?

Syndesmo helpt u om de mobiliteitskosten terug te dringen, met respect voor de behoeften van de medewerkers.

kostenbesparing, kosten mobiliteitReiskosten behoren vaak tot de hoogste kostenposten binnen een organisatie. Veel kansen dus voor kostenbesparing. Naast alle directe kosten (zoals de kilometervergoedingen) hebt u ook te maken indirecte kosten zoals administratie- en beheerskosten. Ook hebben reistijd en productiviteit(verlies) tijdens reizen een directe relatie met de kosten en opbrengsten van een organisatie.

Kostenbesparing begint met inzicht

Samen met u gaan we aan de slag om inzicht te krijgen. Wij kunnen de directe en indirecte mobiliteitskosten ook benchmarken op vergelijkbare organisaties. Dat levert vaak verrassende inzichten en conclusies op!

Wellicht blijkt het nodig om nieuw (mobiliteits)beleid te ontwikkelen. U leest hier hoe we u helpen bij de ontwikkeling van nieuw – en gedragen – beleid. Ook voor de praktische uitvoering kunt u bij ons terecht. Wellicht is het beleid prima in orde, maar is het effect niet wat u ervan mag verwachten. Dan zetten we in op het effectiever maken van uw beleid.

Kijk ook eens bij:

Word gratis lid van Werkenreizen.nl: dé kennisportal over zakelijke mobiliteit