030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

IFRS

Nieuwe IFRS-regels

Door de nieuwe IFRS-regels moeten vanaf 2019 de leasecontracten als schuld op de balans worden opgenomen. Het is daarom extra wenselijk om het aantal leaseauto’s terug te dringen. U weet waarschijnlijk als geen ander dat dit een ontzettend lastige uitdaging is. Leaserijders zijn immers niet zomaar bereid om de leaseauto in te leveren. U maakt zich, terecht, zorgen over de weerstand die dit kan opleveren.

Syndesmo helpt het aantal leaseauto’s te verminderen, zonder daarbij de behoeften van de leaserijders uit het oog te verliezen.
IFRS, leaseauto

Een kritische beoordeling van het aantal leaseauto’s is altijd zinvol. Onze ervaring leert dat er vaak een gat zit tussen het toewijzingsbeleid en de praktische uitwerking ervan. Eens een leaseauto – altijd een leaseauto, ook als de medewerker niet meer aan de criteria voldoet, zien we bijvoorbeeld vaak. Wij helpen u met het opstellen van nieuw beleid. Dit doen we nadrukkelijk samen met jullie, waarbij hoofd en hart hand in hand gaan. zodat het nieuwe beleid ook gedragen wordt binnen de organisatie. U leest hier wat u van ons mag verwachten.

Persoonlijk mobiliteitsbudget?

En ja, het kan. U kúnt het aantal leaseauto’s terugdringen. Wij geloven niet in standaard oplossingen. Daarom werken we nauw met u en je collega’s samen, om opties uit te werken die passen bij uw organisatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan de invoering van een persoonlijk mobiliteitsbudget, waarvan verschillende varianten bestaan.

Word gratis lid van Werkenreizen.nl: dé kennisportal over zakelijke mobiliteit