030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Blogs & artikelen

Groen licht voor omgevingswet brengt rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit stap dichterbij

Op 14 maart heeft de 1e kamer ingestemd met de omgevingswet, welke per 1-1-24 in zal gaan. De wet moet het voor burgers en bedrijven eenvoudiger maken om vergunningen aan te vragen voor nieuwe woningen, wegen en fietspaden en andere ruimtelijke ordeningsprojecten. In de wet worden daarvoor allerlei bestaande wetten, ook over milieu, water en natuur, samengevoegd en beter op elkaar afgestemd (bron: NOS).

Een van de onderdelen van de omgevingswet is het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit. Met het ingaan van de omgevingswet lijkt ook dit besluit na herhaaldelijk uitstel op deze datum van kracht te gaan worden. Door dit besluit wordt ieder bedrijf met meer dan 100 medewerkers verplicht haar zakelijke en woon-werk kilometers te rapporteren.

Begin april verwachten we dat de overheid met een handreiking komt die precies uitlegt hoe aan deze gegevensverplichting voldaan kan worden. Syndesmo zit hier bovenop en houdt je op de hoogte. Ook zullen we ervoor zorgen dat we voorbereid zijn om je zo goed mogelijk te helpen bij het voldoen aan deze rapportageverplichting.

Nu alvast vragen? Neem contact met ons op.

Wat betekent het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit?

Alle ontwikkelingen op een rijtje

Lees verder op onze themapagina.

Wat is de impact op jouw organisatie?

Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit

Download deze inspiratiepaper