030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Webinars en podcasts

Fiscale mogelijkheden voor hybride werken

Fiscaal gezien zijn er verschillende vergoedingen die een werkgever kan hanteren om tijd- en plaatsonafhankelijk werken te stimuleren. Bijvoorbeeld met een flexibele reiskostenvergoeding op basis van de gemaakte reizen en een thuiswerkvergoeding. Maar hoe richt je dit als werkgever snel en goed in?

Per 1 januari 2021 kun je als werkgever een vaste reiskostenvergoeding alleen nog onbelast geven als je medewerker structureel veel blijft reizen. Dat wat je bij tijd- en plaatsonafhankelijk werken juist niet wilt. Daadwerkelijk gemaakte kilometers kun je nog wél onbelast blijven vergoeden. Veel werkgevers stappen dan ook versneld over op een flexibele reiskostenvergoeding op basis van declaraties van de gemaakte reizen.

Als medewerkers vaker tijd- en plaatsonafhankelijk werken, bespaar je als werkgever op de reiskosten. Denk daarbij ook aan de mogelijkheden voor het afschalen van ov-abonnementen en de leasevloot. Deze besparing kun je aanwenden om medewerkers tegemoet te komen in de kosten voor flexibel (thuis)werken.

Op 17 december 2020 sprak Tako de Jong met fiscalist Heleen Elbert, en stonden ze stil bij de mogelijkheden en onmogelijkheden. Benieuwd?

Bekijk het webinar

Het webinar kun je gratis terugkijken door je snel en eenvoudig aan te melden.

Aanmelden

Over Syndesmo

Syndesmo ondersteunt werkgevers bij het opstellen en uitvoeren van nieuw werk- en mobiliteitsbeleid. Onafhankelijk en objectief.

Meer weten? Neem contact op met expert werken en reizen: Tako de Jong (0654378775).

Neem contact op met Tako