030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

De toekomst van mobiliteit: impressie van het CS Open Festival

Op 8 november vierden we samen het openingsfeest van ons nieuwe kantoor. We hebben enorm genoten van de aanwezigheid van meer dan 100 relaties in het WTC pal naast Utrecht CS. Graag kijken we nog even met je terug op onze blik op de toekomst met de aftermovie, foto’s en quotes!

‘Welkom op onze bruiloft’

Dagvoorzitter (tevens partner van Syndesmo en &Morgen) Annemieke Stoppelenburg trapte het openingsfeest vol trots af: “Sommige mensen kennen ons via &Morgen, anderen via Syndesmo. Vandaag ziet u niet alleen onze prachtig mooie plek in het WTC, maar bent u ook aanwezig op een trouwerij tussen beide bureaus. Daar hoort een familienaam bij: Commotion Square.”

De bedenker van deelmobiliteit was er ook

In 1965 startte Luud Schimmelpennink al met het wittefietsenplan en was daarmee de wereldwijde grondlegger van het idee deelfiets. Later volgde de deelauto witkar. Nadenken over de toekomst is ook je verleden kennen. Wat werkte er toen wel en wat niet? “Toentertijd was de fiets echt passé, de toekomst was aan de auto. De tijd is nu anders, er is sprake van een breuktijd, we wachten op nieuw systemen. Veertig procent van de vergunninghouders in Amsterdam, en waarschijnlijk ook in Utrecht, gebruiken de auto minder dan een keer per week. De verandering is nu heel manifest.”

‘Mobiliteit draait om mensen en om ruimte’

Willem Snel van &Morgen geeft aan dat nadenken over mobiliteit vooral vraagt dat je nadenkt over de toekomst van de stad en hoe je ruimte wil gebruiken. “Mobiliteit van de toekomst gaat over ruimte en mensen. Investeer dus ook in ruimte en kostenefficiënte modaliteiten. Dat begint met voetgangers, fietsers, steps en kleinere voertuigen zoals de Witkar. Dat soort wendbare, flexibele dingen moeten we in de steden hebben. Business as usual is geen optie, want de uitdagingen zijn te groot en de toekomst is gedeeld. Als je met die bril naar de toekomst kijkt, dan kun je nu goede keuzes maken.”

Kerstboom vol regelingen

Jos Hollestelle van Syndesmo stelt dat we vooral de werkgevers niet moeten vergeten als we nadenken over mobiliteit. Syndesmo begeleidde al tientallen bedrijven in de transitie naar flexibele- en duurzame mobiliteit. “Ruimte bij werkgevers wordt schaars. We kunnen de (lease)auto niet meer kwijt. Ook werkgevers gaan voertuigen delen en dat leidt in de toekomst tot oplossingen als MaaS. Maar we moeten de boel ook nu goed organiseren. We hebben vaak een kerstboom vol regelingen opgetuigd, terwijl dat niet direct leidt tot ander reisgedrag. Kijk naar de samenhang, zorg dat het fiscale regime aansluit. Als organisatie moet je een visie hebben, dan gaan we met elkaar stappen zetten.”   

We zijn nog lang niet uitgedacht over Rethinking Mobility. En we blijven met elkaar Hard Werken en Hard Feesten. De tijdscapsule zit inmiddels in de grond. Bedankt voor je komst en tot ons volgende feestje!

Bekijk alle foto’s

Meer weten over mobiliteit en gedrag? Laat je (op)leiden!

Houd jij je bezig met mobiliteitsvraagstukken en is het lastig om mensen in de juiste richting te bewegen? Dan is de opleiding Mobiliteit & Gedrag echt iets voor jou!

Check de site en vraag de digitale brochure aan.

 

 

 

 

Was je niet aanwezig op CS Open en wil je toch een kijkje nemen in ons nieuwe kantoor?
Wij drinken graag een kop koffie met je!