+31 (0)30 25 23 929       Mariaplaats 4b, Utrecht

Syndesmo helpt u om uw mobiliteitsbeleid
effectiever te maken

Wij zorgen voor beweging en ander (reis)gedrag

Uw organisatie heeft een prima mobiliteitsbeleid. Op papier klopt het allemaal. Maar de verwachte beweging blijft uit. Het reisgedrag is gelijk gebleven. De OV-kaarten die medewerkers hebben gekregen, worden amper gebruikt. De prachtige nieuwe fietsenstalling blijft leeg. De lease-auto’s worden nog steeds veel privé gebruikt. De parkeerplaats is overvol. En dat zit u – als verantwoordelijke voor het beleid of de voorzieningen – absoluut niet lekker.

Oog voor mensen

Wat u vraag/behoefte ook is, dit mag u altijd van ons verwachten: iemand met inhoudelijke deskundigheid én veel oog voor het proces en de mensen. Iemand die mensen met elkaar verbindt en uitgaat van hoofd én hart. Een doorpakker, die streeft naar resultaat en zorgt voor beweging binnen uw organisatie.

Meer effect uit bestaand mobiliteitsbeleid

Syndesmo helpt u om meer resultaat uit het mobiliteitsbeleid te halen: beweging en ander (reis)gedrag.
U mag van ons ondersteuning verwachten op de inhoud én op het proces.
Hierbij hebben we vanzelfsprekend veel aandacht voor de collega’s: om hen gaat het immers!
Reizen, ook als het voor het werk is, is gevoel, emotie. Wij kijken daarom altijd naar zowel hart als hoofd.

Lees ook: Reisgedrag duurzaam veranderen, hoe doe je dat?
En: Het Ikea-verandereffect (over veranderen in organisaties)

Drijfveren

Waarom kiezen uw collega’s voor (bijvoorbeeld) de auto? Die drijfveren, díe zijn belangrijk. Het ‘waarom’ gaat nadrukkelijk veel verder dan rationele argumenten (snelheid, kinderen wegbrengen). De keuze voor een vervoermiddel blijkt steeds weer vooral samen te hangen met niet-rationele afwegingen: hoe de collega in het leven staat bijvoorbeeld, en de invloed van zijn omgeving. Met een (op SEGMENT gebaseerde) enquête geven we u inzicht in de reisstijlen en drijfveren van uw collega’s.

Interventies

Vervolgens werken we een aantal (gedrags)interventies uit. Dit doen we bij voorkeur in een workshop, samen met u en een aantal collega’s. Dit levert de beste resultaten op! We kennen interventies op 3 niveaus:

Basis: gekoppeld aan de omgeving van het kantoor/de locatie
Organisatie: gekoppeld aan de belangrijkste drijfveer van uw organisatie
Medewerker: gekoppeld aan de reisstijl en persoonlijke drijfveer