030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

Ruud de Groot

Adviseur
T 06 55320743

…in een paar zinnen:

Al zo’n 25 jaar is Ruud werkzaam in de wereld van mobiliteit. Waar zijn focus eerst lag bij de harde kant van mobiliteit (ICT en verkeersmanagement), is zijn passie en werkgebied met de jaren verschoven naar de zachtere kant van mobiliteit (de mens en mobiliteitsmanagement). Dit deed hij zeventien jaar bij Capgemini en nu alweer meer dan tien jaar bij Syndesmo. De rollen die Ruud vervulde lopen uiteen: van lijnmanagement tot business development en van project/programmamanagement tot inhoudelijk adviseur en directeur. Sinds 2020 is Ruud de rots in de branding van ons cluster Mobiliteitstransitie Werkgevers.

…wordt blij van:

Mobiliteit is echt een passie van Ruud. Naast groot fan van Formule 1 is hij sinds een aantal jaren ook in het bezit van een oldtimer. Wat hem betreft symboliseert een oldtimer precies waar het over moet gaan: de huidige manier waarop we met automobiliteit omgaan is niet langer houdbaar. Het gaat om bewuste keuzes maken wanneer je welk vervoermiddel gebruikt. Soms is dat de trein, soms de fiets, soms de auto en vaak een combinatie van deze. Maar zeker niet alleen maar de auto. Die is wat hem betreft vooral bedoeld als recreatief vervoersmiddel.

…is typisch:

Ruud zet graag mensen en organisaties in hun kracht. Hij weet doelen en drijfveren helder te definiëren en creëert eenvoudig gemeenschappelijk belang. Op basis hiervan zet hij een helder pad met concrete acties uit. Ruud is gedreven en resultaatgericht:  als hij ergens aan begint maakt hij het ook graag af.

…reist het liefst:

‘Met mijn oldtimer! Die gestroomlijnde vorm, daar kan ik echt van in vervoering raken. Een oldtimer heeft charme. Dat zie je niet alleen, dat ruik, hoor en voel je ook: dat geronk, die specifieke lucht van metaal, olie en leeftijd, het echte handwerk tijdens het rijden. Ik hou van auto’s met een verhaal. Mijn eigen Triumph TR6 is van een Amerikaanse marinier op Hawaii geweest. De landensticker zit nog op de voorruit, prachtig toch? Mobiliteit moet ook leuk zijn. Soms is de trein leuk of de fiets maar autorijden kan ook heel leuk en handig zijn. Deze oldtimer past daarbij. Naast iets ouds heb ik ook iets nieuws want ik ruilde mijn alledaagse auto -een Passat- in voor een elektrische Polestar 2. Maar mijn Triumph doe ik nooit weg!’