030 25 23 929       Stadsplateau 5, Utrecht

17 oktober: Executive Masterclass Mobiliteitsbeleid voor werkgevers

De Executive Masterclass Mobiliteitsbeleid is een dagprogramma voor organisaties die met hun mobiliteit aan de slag willen. Of dit beleid nu wordt gedreven door duurzaamheid, modern werkgeverschap, een efficiëntieslag of andere doelen: dit programma biedt deelnemers nieuwe inzichten in actuele ontwikkelingen en handvatten voor het vergroten van draagvlak in de eigen organisatie. De deelnemers gaan met een zeer bruikbare ‘hands on’ aanpak naar huis.

Beperkt aantal deelnemers

De masterclass is gericht op HR- en facility-managers en projectleiders binnen grote organisaties die verantwoordelijk zijn voor het mobiliteitsbeleid. Het aantal deelnemers is beperkt tot deelnemers van circa acht grote bedrijven. Daarmee biedt de workshop veel ruimte om eigen casussen in te brengen, terwijl de groep groot genoeg om van elkaar te leren en onderling te sparren. De twee trainers – senior adviseurs van Syndesmo – geven daarbij hun professioneel advies.

Dilemma’s

Zij helpen om mooie woorden om te zetten in een werkbaar en breed gedragen mobiliteitsbeleid. Het gebeurt maar al te vaak dat bedrijven hun mobiliteitsbeleid willen flexibiliseren en verduurzamen. Randvoorwaarden zijn dan dat het beleid niet meer mag kosten en dat het aantrekkelijker is voor medewerkers. Binnen deze uitgangspunten ontstaan dilemma’s waar veel bedrijven mee worstelen. Dat maakt het moeilijk om tot consensus te komen, waardoor de mooie ambities niet gerealiseerd worden. Ga je voor volledige vrijheid of hanteer je strikte kaders voor je mobiliteitsbeleid? Wil je experimenteren met nieuwe concepten of kies je voor zekerheid van proven technology? En heb je een beleid dat maatwerk biedt per medewerker of kies je voor een uniform aanbod? Dit vraagt om heldere keuzes, maar vooral ook om het creëren van draagvlak in de eigen organisatie – zowel bij directie als bij medewerkers. De masterclass biedt deelnemers inzichten en praktische hulpmiddelen om dit te realiseren.

Achtereenvolgens komen aan de orde:
– Trends & ontwikkelingen in zakelijke mobiliteit
– Creëren van intern draagvlak en omgaan met dilemma’s
– Stappenplan om tot werkend mobiliteitsbeleid te komen.

De trainers in deze executive masterclass zijn:
Marc van der Seijs, senior adviseur en expert op het gebied van mobiliteitsvraagstukken bij grote bedrijven.
Sandra de Geeter, communicatieadviseur en zeer ervaren in mobiliteitsgerelateerde gedragsverandering.

Executive Masterclass Mobiliteitsbeleid voor werkgevers
Donderdag 17 oktober, 9.30-16.30 uur
Locatie: Nijenrode Business University, Breukelen
Kosten: geen

Inschrijven of meer informatie bij Marc van der Seijs.

Neem contact met mij op

De masterclass is ook af te nemen als incompany training van een dagdeel. De kosten hiervoor bedragen € 1.200,- exclusief BTW.