+31 (0)30 25 23 929       Mariaplaats 4b, Utrecht

Samen ontwikkelen we uw
nieuwe mobiliteitsbeleid

Beleid dat gedragen wordt – beleid dat beweging brengt

U staat voor de uitdaging om nieuw mobiliteitsbeleid te ontwikkelen voor uw organisatie. Een prachtige klus, maar u maakt zich ook zorgen. Want veranderingen leveren immers vaak onrust of weerstand op. U vraagt zich af hoe u intern de neuzen dezelfde kant op krijgt. Hoe u de kennis, inzicht en ervaringen van collega’s optimaal kan benutten. Hoe u voorkomt dat medewerkers ongerust of boos worden. Hoe u ‘eerlijk’ beleid kan maken, waarin de lasten en lusten eerlijk zijn verdeeld. Of het fiscaal en juridisch allemaal wel klopt. Hoe het nieuwe beleid positief gaat bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. Hoe u de gewenste beweging in gang zet.

Oog voor mensen

Wat u vraag/behoefte ook is, dit mag u altijd van ons verwachten: iemand met inhoudelijke deskundigheid én veel oog voor het proces en de mensen. Iemand die mensen met elkaar verbindt en uitgaat van hoofd én hart. Een doorpakker, die streeft naar resultaat en zorgt voor beweging binnen uw organisatie.

Ontwikkelen nieuw beleid

Met Syndesmo ontwikkelt u – samen met de belangrijkste betrokkenen – nieuw mobiliteitsbeleid.
Beleid dat gedragen wordt. Beleid dat beweging brengt.
U mag van ons ondersteuning op zowel het proces als de inhoud verwachten, met veel aandacht voor de mensen.
Verbinden, dat is wat wij doen. Hart en hoofd, gevoel en analyse.
En dat gecombineerd met de meest actuele kennis van zakelijke mobiliteit.
Zo zetten we samen stappen vooruit.

Ons vertrekpunt is jullie drijfveer

Waarschijnlijk hebben jullie al veel ideeën (en discussies!) over wel/geen laadpalen, persoonlijk mobiliteitsbudgetten of het beperken van de parkeermogelijkheden. Wij doen met jullie eerst een stapje terug; het is namelijk o zo belangrijk om eerst jullie drijfveer voor het nieuwe beleid vast te stellen. De beste manier om te doen is een workshop met de belangrijkste stakeholders. Vaak zijn dit vertegenwoordigers van HR, Facilitair, Financiën, OR en directie/management. We zullen niet alleen praten over de ratio, maar ook over de emoties die hier onlosmakelijk mee zijn verbonden.

Hierdoor ontstaat een gemeenschappelijk draagvlak; een voorwaarde voor het slagen van de vernieuwing van het mobiliteitsbeleid. Daarna gaan we de drijfveer vertalen naar concrete oplossingen. Hiervoor gebruiken we de Doel-Middel-Redenatie (DMR) methode.

Ander gedrag

Onze aanpak is gebaseerd op het gedachtengoed van Simon Sinek:
Start with Why.

sinek

Of het nu gaat om een nieuwe reiskostenregeling, leasebeleid of parkeerbeleid: jullie ambitie is dat medewerkers hun gedrag gaan aanpassen. Wij helpen u daarom niet alleen met het bedenken en uitwerken van de regelingen en voorzieningen, maar ook met de ontwikkeling van passende interventies. We kunnen deze ook helpen uit te voeren. Zo hebt u niet voor niets geïnvesteerd in nieuwe regelingen en voorzieningen!

Meld u nu aan voor de
Syndesmo-nieuwsbrief